Aromaterapija in eterična olja

  • Danes je uporaba alternativnih pristopov in dopolnilnih terapij, ki so na voljo pri različnih in priznanih terapevtih, dobila zagon in se lahko primerja z glavno medicino, čeprav se še vedno poraja veliko polemik okrog tega. Aromaterapija je danes postala ena od komplementarnih terapij, ki uporablja eterična olja kot glavna terapevtska sredstva za zdravljenje več bolezni. Bistvene lastnosti, ki jih nudijo eterična (hlapljiva) olja, se z različnimi metodami uporabljajo pri človeku.
  • Eterična olja se pridobivajo iz izvlečkov cvetja, lubja, stebla, listov, korenin, sadja in drugih delov rastline. Na svetu obstaja veliko kliničnih raziskav, ki govore o tem, kakšne pozitivne in blagodejne učinke prinašajo. Ugotovitve znanstvenikov in posameznikov, ki so eterična olja uporabljali, lahko iz prve roke povedo, kakšne učinke so imela nanje.
  • Vdihavanje, lokalna uporaba in kopeli so glavne metode, ki se uporabljajo pri aromaterapiji. Eterična olja se uporabljajo in nanašajo neposredno na kožo, skladno z navodili. S tem ne pridobimo samo različnih učinkov, ampak lahko vplivamo na svoje duhovno, fizično, čustveno in energetsko telo, katerim skupaj laično pravimo tudi avra. Ko se eterična olja absorbirajo v energetski sistem fizičnega telesa, delajo na prijazen način na prizadetem mestu in okrog njega.
  • Ta vrsta terapije uporablja različne permutacije in kombinacije za lajšanje številnih bolezni, kot so depresija, prebavne motnje, glavobol, nespečnost, mišične bolečine, težave z dihanjem, bolezni kože, otekline sklepov in razni zapleti. Ugotovljeno je, da so eterična olja bolj koristna takrat, ko se upoštevajo tudi vsi drugi vidiki, vključno s kakovostjo življenja in prehrane.
  • Dandanes najdemo veliko informacij, ki so na voljo v literaturi o terapevtskih, medicinskih, kozmetičnih, psiholoških, vohalnih, aromaterapevtskih masažah, varnostnih vprašanjih in različnih rastlinah, ki se uporabljajo pri aromaterapiji. Ne glede na to pa je danes še vedno veliko znanja uganka. Dobi se veliko podatkov in informacij v povezavi s tem načinom zdravljenja, toda edini in najbolj koristen način je, da vsak posameznik izdelke izkusi na lastni koži. Šele takrat lahko dejansko izkusi njihovo moč delovanja.

POMEMBNO OBVESTILO

Pri nakupu oziroma uporabi izdelkov je treba vedeti, kaj kupujemo in kaj lahko uporabljamo. Niso vsi izdelki, ki obstajajo na tržišču, kakovostni ali ustrezni.

Metoda Electro Light/Ning Healing.

  • Priporočam vam, da preden začnete uporabljati eterična olja, vedno preberite SPLOŠNI PREVIDNOSTI UKREPI. Tu je prostor za nasvete, ki vam olajšajo življenje. Metoda Electro Light/Ning Healing vam ponuja nekaj zelo preprostih naravnih nasvetov in opisov. Biti moramo proaktivni pri raziskovanju in pogovoru s kvalificiranimi aromaterapevti ali drugimi posamezniki, ki se usposabljajo za uporabo eteričnih olj in alternativo. Vse informacije, opisane tukaj so plod raziskovanj in uvidov posameznikov.

 

Dodaj odgovor

error: Avtorske pravice pridržane !!