OLJA ZA VSAK DAN

Vključite eterična olja v vaš vsakdan! Pomembno je, da imate eterična olja terapevtske vrednosti Young Living vedno pri roki za uporabo v vašem domu in za družino. Da boste lažje začeli, je Young Living izbral devet najpopularnejših eteričnih olj in mešanice eteričnih olj za širok specter uporabe. Preizkusite jih v vsakodnevnem življenju na različne načine.

čiščenje zraka

Z eteričnimi olji lahko preženemo neprijetne vonjave in se znebimo nezaželenih bakterij v zraku. Eterično olje z očiščevalnim delovanjem, na primer Limono ali mešanico Očiščenje, razpršite v otroški sobi. Za odstranjevanje plesni uporabite mešanico Tatovi. Olja, kot so Tatovi, Očiščenj, Svežina citrusov, ter Poprova meta lahko uporabite v vlažilcu zraka ali jih kapnete na kos vate in postavite v prezračevalec zraka.

aromaterapija + dišave

Razpršilec namestite v vsak proctor vašega doma! Eterična olja lahko razpršimo za blaženje stresa, pri težavah z dihali, za dvig energije, dvig razpoloženja, ter za čustveno podporo. Nekaj kapljic Poprove mete ali mešanice Proč z bolečinami dodajte v kopel. Na ta način boste sprostili napetost v mišicah ali pomirili um in telo. Gelu za tuširanje dodajte svoje najljubše eterično olje, na primer Grenivko, in ustvarite lastni gel za tuširanje. Eterična olja Mandarine, Limonske trave ali Geranije so primerna za odišavljenje zabav ali pomiritev otrok. Praznično vzdušje boste vzpostavili z mešanico eteričnih olj Božični duh, ki jo kapnete na borov storž ali cimetovo palčko. Pogum ali Belo angeliko uporabljajte za dvig samozavesti in pozitivno naravnanost.

čiščenje

Nekaj kapljic eteričnih olj, kot so Limona, Tatovi, Očiščenje lahko dodate v pomivalni ali pralni stroj, v steklenico z razpršilcem oziroma čistilu za dom Young Living. Čistilo lahko uporabljate za čiščenje najrazličnejših površin; za čiščenje ploščic, za čiščenje sten, linoleja in celo preprog.

kuhinja

Čista eterična olja, kot so Rožmarin, Origano, Cimet, Zelena meta, lahko v vsakodnevni kuhi uporabite namesto zelišč, začimb in ojačevalcev okusa. Eterično olje Limone uporabite za pripravo zelenjave na žaru, čaju dodajte Poprovo meto, z eteričnim oljem Črnega popra pa začinite svojo najljubšo marinado ali omako.

Prva pomoč

Mešanico eteričnih olj Proč z bolečino, nanesite na prizadete mišice in vmasirajte ali prekrijete z vlažilno vročo brisačo. Očiščenje vtrite v kožo in se zasčitite pred piki zuželk. Z eteričnim oljem Sivke ublažite opečeno ali poškodovano kožo. Mešanico R.C kapnite na prsni koš in olajšajte dihanje. Zadravilnim mazilom dodajte Rimsko kamilico, da bi ublažili lažje poškodbe, ureznine in prask. Za odpravljanje želodčnih težav v trebuh vmasirajte Di-Gize. Za miren spanec v kapsulo kapnite 2-3 kapljice Baldrijana in vzemite z vodo.

skrb za domače ljubljenčke

Prekomerno aktivnim hišnim ljubljenčkom za ušesa vtrite mešanico Pomiritev in sproščanje ali Sivko. Za lajšanje manjših težav in poškodb uporabite Smilj in Rimsko kamilico.