Še nekaj zanimivosti o Bergamotki

ZA UPORABO

Vsako posamezno eterično olje ali mešanica eteričnih olj, ki jih prodaja podjetje Young Living, je razdeljeno v tri kategorije: lokalen nanos, prehransko dopolnilo (oralna uporaba) in razpršitev (inhalacija). Kategorizacija vsakega olja temelji na znanstveno preverjenih informacijah in na literaturi priznanih strokovnjakov s področja aromaterapije in alternative.

  • Številna pričevanja in dognanja govore o tem, da eterično olje bergamotke uspešno pomaga pri lajšanju simptomov depresije. Prav gotovo zato, ker temu eteričnemu olju pripisujejo različne lastnosti.
  • Bergamotka nam daje osvežujoč občutek, saj nam že lastnosti in vonj eteričnega olja dajejo občutek veselja in energije. To velja tudi v primeru, ko smo zaradi nečesa žalostni ali pa trpimo za depresijo. Poleg omenjenega pa pomaga zniževati raven sladkorja v krvi. Ta stimulativni učinek je le eden od lastnosti, ki jih pripisujejo bergamotki. Poleg tega je odločna tudi za izločanje prebavnih sokov, žolča, insulina, pripomore k zniževanju sladkorja v krvi itd. Prav tako pa je odlična pomoč pri neurejeni in neredni prebavi.
  • To eterično olje preprečuje okužbe, zato je bergamotka nepogrešljiva v aromaterapiji. Ima odlično sposobnost, da zavira rast mikrobov, virusov in glivic. Prav tako lahko bergamotko nanašamo na kožo, ki naj, po nanosu, ne bo izpostavljena močni sončni v naslednjih 72 urah. Učinkovito preprečuje okužbe, vključno s tistimi na koži. Uporabljamo jo lahko v vodnih kopelih za nego kože. Koža ostane zaščitena pred okužbami, lasje postanejo bolj sijoči in zdravi. Uporablja se jo lahko tudi pri okužbah debelega črevesja, sečil in ledvic.
  • Bergamotkino eterično olje pomaga zmanjšati občutek bolečine v telesu. Zato je eterično olje bergamotke zelo koristno v primeru glavobola, mišičnih bolečinah ali katerih koli drugih simptomov ali tegob.

POMEMBNO OBVESTILO

Priporočam vam, da preden začnete uporabljati eterična olja, vedno preberite SPLOŠNI PREVIDNOSTI UKREPI. Tu je prostor za nasvete, ki vam olajšajo življenje. Metoda Electro Light/Ning Healing vam ponuja nekaj zelo preprostih naravnih nasvetov in opisov. Biti moramo proaktivni pri raziskovanju in pogovoru s kvalificiranimi aromaterapevti ali drugimi posamezniki, ki se usposabljajo za uporabo eteričnih olj in alternativo. Vse informacije, opisane tukaj so plod raziskovanj in uvidov posameznikov.

Metoda Electro Light/Ning Healing

Young Living s svojimi eteričnimi olji postavlja visoke standarde čistosti in pristnosti. Proizvodnjo naših eteričnih olj skrbno spremljamo od začetka do konca s pomočjo našega edinstvenega postopka Seed to Seal® (od semena do stekleničke). S tem zagotavljamo čistost vsakega eteričnega olja, v vsaki steklenički pa ohranimo življenjsko energijo narave.

OD SEMENA DO STEKLENIČKE

Dodaj odgovor

error: Avtorske pravice pridržane !!